El grup musical de la Conca de Barberà, Apalanke, ha decidit aturar-se durant un temps. Des de l’agost de l’any passat que no feien cap concert a causa de la poca disponibilitat horària per assajar. Ara, han decidit parar una temporada, però asseguren que tornaran.

El bateria del grup, Pere Prats, ha explicat a l’EFMR que els “ha estat molt difícil de poder quedar i continuar amb tota l’energia que requereix un grup”. De fet, des de l’abril del 2016 que no treien cap àlbum, un fet que també ha estat decisiu: “és necessari anar fent música per canviar el format dels concerts, aquest també ha estat un factor determinant”.

ÀUDIO: Pere Prats explica els motius de l’aturada

Prats ha assegurat però,  que tornaran, “un fins aviat”, ha dit. A més a més, ha comentat que s’emporten tota una experiència de vida. Jaume Ballesté, el guitarrista, i el mateix Pere Prats han començat a treballar paral·lelament en un altre projecte que presentaran la setmana vinent al Riubombori.

ÀUDIO: Pere Prats comenta l’experiència viscuda.

Apalanke és una formació que neix el setembre de 2013 quan un grup d’amics de tota la vida, ja reincidents amb el rock, s’ajunten amb el cantautor Edu Vilalta, també amic de tota la vida, per emprendre un projecte comú. Des de llavors comença un recorregut que els porta per diferents escenaris de les comarques tarragonines interpretant el seus temes 100% rock. El 2015 publiquen el seu primer disc Caída libre i l’abril del 2016 va veure la llum el seu segon treball discogràfic Malas Mañanas.