Foto de portada: Ràdio Montblanc

El col·lectiu Endavant ha convocat una concentració aquest dijous a les 19 h a la plaça de l’Ajuntament de Montblanc per pressionar el ball de bastons abans de l’assemblea de divendres. En aquesta reunió es decidirà si accepten dones o no al grup. La concentració és la primera acció de la campanya #ÉsDeMínims d’Endavant i porta per títol “Pels nostres drets, que les dones piquem bastons és de mínims!”.

Marta Veses d’Endavant ha explicat a l’EFMR que ells aposten “pel canvi” i que la concentració és “una proposta en positiu”. En aquesta línia, volen que les persones del ball de bastons de Montblanc es decantin per deixar ballar les dones.

ÀUDIO: Marta Veses parla de la concertació de dijous

El ball de bastons arrossega més de 100 anys sense cap dona picant. Els d’Endavant també demanen que en cas que no canviï aquesta situació, l’Ajuntament de Montblanc retiri la subvenció a l’entitat. Sobre aquesta qüestió, l’alcalde, Josep Andreu, va declarar a Tac12 que “nosaltres serem el menys intervencionistes possible amb cap entitat. Les associacions són sobiranes i han de decidir el seu futur. A partir d’aquí, la propera legislatura implantarem un pla d’igualtat que tothom, també les entitats, hauran de complir”.

Veses ha lamentat aquestes declaracions de Josep Andreu i ha insistit en què cal intervenir, “ens esgarrifa”, aquesta decisió, ha dit Veses. també ha fet la comparativa en què passaria si en una entitat no es deixessin accedir persones negres o futbolistes.

ÀUDIO: Marta Veses insta a l’Ajuntament a intervenir