Un total de 150 persones van participar, aquest dilluns 24 de juny, a la tradicional pujada a l’Ermita de Sant Joan, que organitza cada any el Club Atlètic Montblanc amb la col·laboració dels Ermitans de Sant Joan.

A les 7:30 del matí es donava la sortida a la 20a Caminada a l’ermita de Sant Joan, amb uns 60 caminadors. Els caminadors feien el mateix recorregut de la pujada, però era una caminada no competitiva. Aproximadament al cap de 2 hores tots els caminadors ja havien arribat a l’ermita on van gaudir d’un bon esmorzar, del record de la pujada i del record dels 25è aniversari del Club Atlètic Montblanc

A les 9 del matí es donava sortida a la 27a Pujada a l’ermita de Sant Joan. Un total de 80 corredors van participar a la cursa, provinents de diferents llocs de Catalunya, però també del País Valencià o de llocs tant allunyats com Vilasana de Mena a Burgos, a més d’una gran participació dels corredors del club montblanquí.

Tot i la forta calor del dia, tots els participants van arribar bé a l’ermita, on un cop arribats van poder gaudir d’un bon esmorzar gràcies als ermitans de Sant Joan. També tots els participants van rebre els records que s’havien fet en motiu de la pujada i del 25è aniversari del club.

Pel que fa als guanyadors, en categoria masculina la pujada la va guanyar el corredor Emilio Fernández Puente de Barcelona que amb un temps de 42:02′, que s’imposava al corredor de l’Atmosfera trail Xavier Ayala que va fer un temps de 42:29′, seguit en tercer lloc pel corredor del del Natura Running José Manuel Fernández, de Martorell, amb un temps de 47:10′.

En categoria Femenina, la pujada va ser guanyada per la corredora del club Atlètic Montblanc Aloma Combalia, amb un temps de 1:00:21, seguida per la corredora del Barberà de la Conca, Eva Jurado amb un temps de 1:02:28 i en tercer lloc per Núria Miralles de Reus, amb un temps de 1:05:08.

Pel que fa a la resta de categories, els primers en categoria Júnior va ser Miguel del Rio y Lucia del Rio del Jabalí Trail- C.A. Valle de Mena i en categoria sènior, Albert Torres del G.E. Serralada i Laura Tomasa del Berga. Ja en categoria veterà els primers classificats van ser Pere Rodríguez del Obrint Trail i Zo Lizaso del Jabalí Trail- C.A. Valle de Mena.

Per últim en categoria super-veterà, els primers van ser en categoria masculina Ignasi Boltà del Atmòsfera Trail i Maribel Espejo del C.A. Montblanc en categoria femenina. Pel que fa als primers classificats del Club Atlètic Montlblanc, van ser Carles Cartañà en categoria masculina i Maria Serra Canela en categoria femenina.