Finalment, el Monestir de Poblet no es va emportar la Petxina tancada del Col·legi de Periodistes ja que els professionals del sector van votar a Josep Poblet, exalcalde de Vila-seca. Aquest guardó anual del col·legi professional distingeix la font informativa que, pel seu hermetisme i poca accessibilitat, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació. També era candidata la Confraria de Pescadors de Tarragona.

Dels tres nominats a Petxina tancada, només Pep Gorgori en representació del Monestir de Poblet, va acudir a la cita. Gorgori és qui s’encarrega de la comunicació del Festival de Música Antiga de Poblet i des de fa unes setmanes, porta alguns temes de comunicació del monestir. La presidenta de la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, Coia Ballesté, va agrair la presència de Gorgori i va insistir en què aquestes nominacions han de servir per millorar la comunicació entre gabinets i premsa.

El discurs de Pep Gorgori com a candidat va ser el més aplaudit de la nit. Va recordar les paraules de l’abat quan li va fer saber la nominació: «que s’obri aquesta petxina», li va dir Octavi Vilà. Gorgori va aprofitar per llegir el capítol 71 de la Regla de Sant Benet, la lectura que havien fet al matí els monjos de la comunitat de Poblet.

D’altra banda, va animar als periodistes «a gaudir de Poblet» i a trucar-lo, «no em truqueu mai», va assegurar. La nominació també és perquè el Festival de Música Antiga es presenta cada any a Barcelona i no al territori. Sobre aquest tema, Gorgori va comentar que era a causa de l’agenda de Jordi Savall, director del festival. En aquest sentit, va demanar als periodistes que «s’aprofitin del fet de tenir al mestre Savall tres dies seguits tancat en el mateix recinte», un fet gairebé inèdit.