L’Assemblea Nacional Catalana de la Conca de Barberà ha llogat un autobús per desplaçar-se fins a Estrasburg, la seu del Parlament Europeu, el pròxim dimarts 2 de juliol. La data coincideix amb el dia que es constituirà el Parlament Europeu i amb aquesta acció pretenen “defensar els drets” de Puigdemont, Comín i Junqueras, tres eurodiputats electes que no han pogut recollir la credencial perquè estan a l’exili els dos primers i a la presó el tercer.

La sortida serà el dilluns 1 de juliol a les 16 h, la concentració serà el dia 2. Es tornarà el mateix dimarts a les 19 h i el dimecres 3 de juliol està prevista l’arribada a la Conca. No hi ha cap nit d’hotel i el preu és de 100 euros.

De moment des de la territorial de l’ANC només han agafat un autobús i ja hi ha una trentena de persones inscrites. La mobilització vol ser una “demostració de força davant el Parlament Europeu”, segons ha explicat Toni Cartanyà de l’ANC Conca a l’EFMR. Cartanyà ha qualificat la situació “d’injustícia flagarant”.

ÀUDIO: Toni Cartanyà explica la mobilització

D’altra banda, Cartanyà ha demanat la mobilització de tothom, “com a Madrid”, ha dit. Igualment, ha assenyalat que la mobilització “és més difícil” perquè “és més lluny i és un dia laborable”.

ÀUDIO: Toni Cartanyà anima a mobilitzar-se

Qualsevol es pot apuntar en diversos establiments: Floristeria Civiflor i Coaliment Joan Poblet (L’Espluga de Francolí), Perfumeria Vives (Montblanc), Cal Ros (Barberà de la Conca), Llibreria Guixots (Vimbodí i Poblet), Llibreria L’Studi (Sarral), Bar Tarrés i Forn de pa Maria Teresa (Blancafort), Forn de pa (Pira) i Bar de la piscina (Solivella).

El passat 16 de març, l’ANC Conca de Barberà ja va mobilitzar 220 persones dividides en quatre autobusos a Madrid amb 220 persones per reclamar que l’autodeterminació no és delicte i exigir la llibertat dels presos polítics.