El Dia Internacional de l’Educació no Sexista se celebra cada 21 de juny. Va ser declarat l’any 1990 a Paraguai, per la Red de Educación Popular entre Mujeres (REPEM). Els objectius d’aquesta declaració van ser: promoure el dret a l’educació de les dones, en particular dels sectors populars, a l’Amèrica Llatina i el Carib; fer via cap a una educació democràtica, respectuosa de la diversitat social, cultural, ètnica, racial, etèria i de condició física; qüestionar estereotips i revertir pràctiques discriminatòries, tant en l’àmbit públic com privat. 

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà commemora el dia de l’educació no sexista organitzant diverses accions per promoure el dret de les dones a una educació igualitària, lliure d’estereotips i que no reforci la discriminació femenina en el món del treball, la família i/o els espais de poder.

Per aquest motiu organitza un contacontes per la igualtat dirigit a infants a:

  • Blancafort: el dimecres 19 de juny a les 12 h a la piscina municipal.
  • Sarral: el dijous 20 de juny a les 17.30 h a la biblioteca municipal Mn. Tomàs Capdevila de Sarral.
  • Vimbodí i Poblet: el dilluns 1 de juliol a les 17 h a la piscina municipal.

També imparteix el taller “Igualtat efectiva i coeducació: com combatre la violència masclista” el dijous 27 de juny de les 9.30 h a les 11.30 h al Centre de Recursos Pedagògics de la Conca de Barberà (Montblanc). El taller anirà a càrrec de la Dra. Neus Oliveras, professora de la Universitat Rovira i Virgili i es pretén identificar les diferències, desigualtats i/o discriminacions per raó de gènere i com gestionar-les. Aquesta activitat està oberta a tothom, i sobretot a aquelles persones que tenen al seu càrrec infants i/o adolescents i que tenen l’oportunitat d’aplicar mètodes d’educació no sexista.

Les persones interessades en participar-hi poden confirmar la seva assistència trucant al 977 86 12 32 o enviant un correu electrònic a siad@concadebarbera.cat. Totes les activitats reben la col·laboració de l’Institut Català de les Dones (ICD).

El SIAD és un servei que ofereix informació, orientació i assessorament en tots els aspectes relacionats en l’àmbit laboral, social, personal i familiar a totes les dones de la Conca de Barberà, independentment de la seva edat, situació personal o procedència. El trobareu al Consell Comarcal (C/ St. Josep 18, Montblanc), al telèfon 977 86 12 32 o bé per correu electrònic a: siad@concadebarbera.cat.