Aquest cap de setmana torna #Safrània365, la programació de petits esdeveniments al voltant de la gastronomia i els productes de proximitat que organitza l’Ajuntament de Montblanc.

El divendres 21 a les set de la tarda, a la sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc, es clourà el cicle de debats Visions 5.1 organitzat per l’associació La Conca 5.1 en col·laboració amb l’Oficina de Turisme de Montblanc.

“Enoturismes” és el títol escollit per al tercer i darrer debat del cicle. Lluís Tolosa, Eva Vicens, David Jobé, Judith Cortina, Míriam Clotet, Isabel Veà, Ester García i Marta Domènech seran els encarregats d’explicar de quina manera es pot atraure visitants i generar activitat econòmica a nivell local en zones productores de vi i que aposten també per la gastronomia. Es tracta d’un conjunt de professionals que donaran visions diverses sobre el concepte d’enoturisme i de com aprofitar millor el potencial turístic de qualsevol regió vinícola.

La Conca de Barberà, com a territori vinícola amb una denominació d’origen pròpia, té un gran potencial. Tanmateix, ha estat poc explotat fins ara, per la qual cosa s’espera que les reflexions del debat puguin ser de profit per a elaboradors, empresaris de la restauració i la hostaleria, i gestors turístics de l’administració.

A la vinya, en família

Just l’endemà al matí, i també dins la programació de #Safrània365, s’estrenarà una nova activitat adreçada al públic familiar, amb l’objectiu d’apropar el cicle de la vinya i l’elaboració del vi a les famílies amb nens.

L’activitat tindrà lloc a les vinyes i el celler de Mas Foraster de Montblanc, on, a través d’una gimcana, els participants descobriran de manera amena i divertida un dels conreus tradicionals de la comarca. Al finalitzar la gimcana, tots els NP/32 TU/QQ 17/06/19 participants gaudiran d’un esmorzar amb productes locals i de temporada, i s’oferirà una degustació de vi i most.

«A la vinya, en família» és la segona activitat de les organitzades dins el cicle «Viu Montblanc en família» i està emmarcada dins la iniciativa d’intervenció coordinada PECT TurisTIC en família, operació La Història fa turisme.

PECT TurisTIC

El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.

PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”, i en el cas del TurisTIC en família els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que lidera el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Eurecat (Departament d’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.

El projecte és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.