El passat dia 2 de juny, dos atletes de la Conca de Barberà, van disputar a la localitat de Samorin (Eslovàquia) el Mundial de triatló de mitja distància Challenge.

L’Espluguí Miquel Àngel Gallego i el Montblanquí Manel Álvarez, que es van classificar l’any anterior al Challenge de Salou, van representar l’AE Blancafort en el Mundial.

The Championship, com així es coneix aquesta prova, comptava amb més d’un miler de participants arribats d’arreu del món, per disputar els 1900 m de natació, 90 km amb bicicleta i 21 km de cursa a peu.

Els participants van poder realitzar el tram de natació, al riu Danubi, que amb una baixa temperatura i un primer tram amb el corrent en contra van poder fer un bon temps perquè acte seguit amb la bicicleta els hi esperaven 90 km per endavant amb un terreny força planer però amb molt de vent. El Miquel va fer un parcial amb un temps de 2 h 19′ i una velocitat mitjana de 38 km/h. El Manel va fer un temps de 2 h 29′ i una velocitat mitjana de 36 km/h. Quedava la cursa a peu i la calor que tots dos van finalitzar la mitja marató amb 1h 37′.

Gallego va finalitzar 24è del món i Álvarez 34è del món, de les seves respectives categories.