El nou equip de govern de l’Espluga de Francolí que encapçala l’alcalde Josep Maria Vidal ha presentat aquest dilluns el cartipàs que es distribueix en set grans àmbits. La distribució inclou quatre noves regidories “transversals”Ciutadania, Igualtat, Promoció econòmica i Sostenibilitat. Està previst que aquest dimarts es faci el decret per nomenar les regidories.

Alcalde i regidors de govern (Foto: Arnau Martínez)

Josep Maria Vidal, a més a més d’ostentar l’alcaldia, es farà càrrec d’Urbanisme, Promoció econòmica i habitatge. Aida Morgades serà la responsable de Ciutadania, una àrea “molt transversal”, en paraules de Vidal, que inclou gent gran, infància, joventut i adults. També tindrà a les seves mans Esports i Igualtat amb paritat, LGTBI, transversalització de gènere i d’igualtat d’oportunitats.

Enric Mercadé s’ocuparà de Comerç, Cultura, Festes i Tecnologies de la Informació i la Comunicació. D’altra banda, Anna Garcia serà la regidora d’Educació, Participació ciutadana i Transparència. Xavier Rosell capitanejarà Agricultura, Sostenibilitat i Medi Ambient (amb les energies renovables com a punt destacat)i Serveis Municipals. Serveis socials, Sanitat, Hisenda i Personal estarà al càrrec de Laura Ruíz de Porras. Finalment, Laura Poblet agafarà Turisme i Comunicació. 

ÀUDIO: Josep Maria Vidal comenta alguns dels canvis de les regidories

Prioritats del govern

Josep Maria Vidal ha explicat que les prioritats de govern són “familiaritzar-se amb el funcionament de l’Ajuntament, adaptar-se al ritme i anar veient quins temes hi ha sobre la taula”. També pretenen “planificar i calendaritzar les accions de govern” i començar a mirar el pressupost del 2020. 

ÀUDIO: Josep Maria Vidal explica les prioritats del govern

Aida Morgades, primera tinent d’alcalde

Aquest matí, Vidal ja ha signat un decret per nomenar els tinents d’alcalde, Aida Morgades és la primera, Laura Ruíz de Porras la segona i Xavier Rossell el tercer. Malgrat això, l’alcalde ha assegurat que tot el govern prendrà part de les reunions.

Al llarg d’aquest dilluns, alguns regidors i l’alcalde han visitat tots els treballadors de l’Ajuntament per tenir una primera presa de contacte, un fet que ha sorprès alguns treballadors, segons ha dit Vidal, perquè era la primera vegada que es feia aquest gest. També tenen previst reunir-se formalment amb cadascun d’ells les pròximes setmanes. 

ÀUDIO: Josep Maria Vidal comenta la trobada amb els treballadors