ERC governarà amb Junts els pròxims quatre anys a Santa Coloma de Queralt amb Ramon Mullerat d’alcalde. Aquest dimecres les dues formacions han arribat a un acord on es contemplava un govern de concentració a tres, incloent la FIC, però aquests últims no ho han acceptat el tracta ja que reclamaven dos anys d’alcaldia.

ERC amb Ramon Mullerat va guanyar les eleccions, però només va aconseguir cinc vots més que la FIC de Magí Trullols, l’alcalde actual. En tercera posició, Junts per Santa Coloma amb Josep Jaume Corsellas al capdavant que només està a divuit vots de la FIC. Malgrat tot, Ramon Mullerat ha subratllat que la porta segueix estant oberta per si els de la FIC volen formar part del govern més endavant.  

ÀUDIO: Ramon Mullerat aposta per un govern de concentració

La FIC vol dos anys l’alcaldia

Els de la FIC demanaven dos anys d’alcaldia tenint en compte l’escassa diferència de vots. Magí Trullols s’ha mostrat sorprès per l’acord: «els d’esquerra no han obrat correctament. El més decent, equitatiu i raonable, hagués sigut això», ha dit, fent referència a un pacte ERC – FIC.

ÀUDIO: Magí Trullols valora el pacte

D’aquesta manera, ERC i la FIC no revaliden el pacte al qual van arribar el 2015 i la capital de la Baixa Segarra tindrà nou alcalde aquest dissabte.