L’exposició temporal produïda pel Museu de la Vida Rural, The Dust Bowl, s’exposa aquesta setmana al festival de fotografia analògica Revela’t, a Vilassar de Dalt. La mostra analitza els migrants climàtics a partir d’un fet històric del segle passat i va estar exposada a l’Espluga l’any passat, seguint l’aposta per la sostenibitat. Des del passat divendres i fins aquest diumenge dia 16 de juny, l’exposició comissariada per Àlex Rebollo es pot veure al municipi de la província de Barcelona.

La mostra no s’havia exposat encara més enllà del MVR, però ja es va pensar perquè fos itinerant. A la fàbrica tèxtil de Cal Garbat de Vilassar només es poden contemplar les fotografies i pel que fa als muntatges, la tenda de la “Mare Migrant”, una imatge de Dorothea Lange. A més a més, aquest passat cap de setmana, el comissari Àlex Rebollo i Albert Carreras del MVR, van oferir una visita comentada per l’exposició.

ÀUDIO: Albert Carreras del MVR comenta com és el muntatge del Revela’t

Amb aquesta mostra, el Museu recorda la catàstrofe ecològica i humanitària dels anys 30 als Estats Units d’Amèrica com a conseqüència dels mals usos agrícoles, agreujada pels efectes de la Gran Depressió generada pel Crac del 29. El primer cas extensament documentat de refugiats climàtics és l’eix central de la nova exposició, però acaba destacant casos de refugiats actuals o els imminents efectes del canvi climàtic. Tot plegat amb la voluntat de posar en relleu les conseqüències que pot generar l’abús de l’home vers la natura.

ÀUDIO: Albert Carreras del MVR explica que és un tema que no caduca:

Des del Museu de la Vida Rural estan treballant perquè la mostra s’exposi en un parell de llocs més els pròxims mesos.