El Pessebre Vivent de l’Espluga ha obert aquest dimecres les inscripcions per als figurants i pels membres dels grups de treball de muntatge i preparatius de l’esdeveniment. Queden encara 6 mesos per les representacions, però l’organització ja ha aprovat la constitució de fins a 7 comissions que des del mes de juliol fins el desembre organitzaran el recorregut i la logística de les representacions al nucli medieval de l’Espluga.

La reunió de socis del Pessebre Vivent de l’1 de juny, al local social de l’entitat (cedida)

Inscripcions per web

Fins el 28 de juny hi ha temps per apuntar-se al web www.pessebredelespluga.com, a través del formulari d’inscripció.

En concret, es crearan equips de muntatge i mà d’obra, d’atrezzo i fusteria, de vestuari i costura, de mobilitat i accessos, de gestió i cura dels animals, d’organització del ressopó del final del recorregut i d’administració.

L’entitat crearà diferents equips de treball per realitat el muntatge. (Foto: Cedida)

Noves escenes i escenaris

La intenció de l’organització és estrenar noves localitzacions en el recorregut del Pessebre Vivent i canviar algunes escenes, com s’ha fet sempre en les últimes edicions per cridar l’atenció dels visitants. En aquesta ocasió,  es preveuen canvis importants que busquen sorprendre els milers de persones que cada 2 anys s’endinsen al Pessebre Vivent de l’Espluga.

Una de les escenes del Pessebre Vivent de l’Espluga, el 2017 (Foto: Gerard Bosch)

De moment, les persones que vulguin fer de figurant a alguna de les escenes ja poden reservar el seu lloc. Durant l’estiu es farà la distribució de tots els participants per configurar els diferents quadres escènics.

El de l’Espluga és l’únic Pessebre Vivent estàtic de les comarques de Tarragona. Enguany celebrarà 10 anys de la primera representació als carrers i cases del centre històric del municipi, després que en l’última edició del 2017 es commemoressin els 50 anys de la primera representació a les Coves de l’Espluga.