Maite Nolla deixarà la direcció de l’Institut Joan Amigó en dues setmanes, després de 25 anys al càrrec. La professora de física es jubila als 60 anys després de 33 anys de docència, 31 dels quals a l’Espluga. Nolla va arribar al centre quan encara es feia BUP i en marxa havent instaurat un cicle mitjà d’informàtica.

El cicle mitjà d’informàtica

La directora ha fet balanç als micròfons de l’EFMR i ha destacat el trasllat de l’edifici de l’institut al carrer Serè ara fa deu anys, “va ser una revolució i ens ha donat l’empenta per tirar endavant”, ha dit. També s’ha mostrat orgullosa d’haver aconseguit, juntament amb l’Ajuntament, el cicle mitjà d’informàtica que “ja el tenim consolidat” i que ha permès que alguns alumnes no marxin a l’acabar l’ESO.

ÀUDIO: Maite Nolla destaca el cicle mitjà d’informàtica

En aquesta línia, Nolla ha apuntat que cal seguir demanant oferta d’ensenyaments, no només a l’Espluga, sinó a la Conca. Tot i això ha reconegut que “és difícil” perquè depèn de molts factors, a més a més, ha recordat que els darrers anys el que més prima és la demanda d’un sector determinat.

D’altra banda, Maite Nolla també ha comentat el canvi dels últims anys pel que fa a les metodologies. “Quan vaig arribar, els alumnes anaven amb la llibreta i el llibre, ara van amb l’ordinador sota el braç”, ha dit la responsable del centre, “entrar tot aquest món digital a les aules ha estat tota una revolució”, ha afegit.

ÀUDIO: Maite Nolla parla de la digitalització de les aules

Josep Basora, director un any

A Maite Nolla encara li quedaria un any al capdavant del centre ja que els mandats són de quatre cursos. D’aquesta manera, qui assumirà la direcció a finals de mes serà l’actual cap d’estudis, Josep Basora i Rosalia Anglès serà la nova cap d’estudis. El curs vinent se celebraran eleccions per escollir el nou equip directiu.

ÀUDIO: Recupera l’entrevista a Maite Nolla