El nou alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, serà entrevistat aquest diumenge a l’Espluga FM Ràdio. L’endemà de prendre possessió del càrrec, a partir de les 12 h, el guanyador de les eleccions respondrà les preguntes dels periodistes Arnau Martínez i Xavier Lozano, coordinador de l’Espluga FM Ràdio i president de l’Espluga Audiovisual, respectivament. 

Durant la conversa s’analitzarà la situació actual del municipi, així com els reptes de futur i les accions més immediates que durà a terme el nou equip de govern. Josep Maria Vidal ja va detallar que les prioritats dels de Som seran l’habitatge, l’ocupació, els serveis socials bàsics i el comerç. Aquesta setmana, els regidors entrants i els sortints han fet el traspàs de les carteres corresponents.

Majoria absoluta

Nous regidors de Som espluga (Foto: cedida)

Cal recordar que Som Espluga va guanyar les eleccions del passat 26 de maig amb majoria absoluta (set regidors). Els de Vidal van aconseguir 1.287 vots (62,11%). Per darrere, Junts per l’Espluga de Francolí, amb tres regidors i Francesc Sánchez de Nova Espluga que entra al consistori.

Vidal és cantaire al Cor TLP i director del grup de teatre els Teleotistes. També participa de La Cultural Jordi Francolí. Va entrar a l’ajuntament el 2015 com a número dos de Som. Després que Jordi Miró no tingués la confiança de l’equip de treball de Som, es va fer públic que Vidal encapçalaria la llista. Políticament, va començar a militar al PSC, amb el procés va virar cap a MES i finalment es va afiliar a ERC.

La constitució del nou Ajuntament, en directe a l’EFMR

El nou Ajuntament de l’Espluga es constituirà el pròxim dissabte 15 de juny a les 12 del migdia a la sala de plens de l’Antic Hospital. L’acte serà retransmès en directe per l’Espluga FM Ràdio a través del 107.4 FM, a EFMR.cat i al canal de la TDT.

Llavors prendran possessió els regidors Josep Maria Vidal, Aida Morgades, Enric Mercadé, Anna Garcia, Xavier Rosell, Laura Ruíz de Porras i Laura Poblet. De Junts per l’Espluga de Francolí entraran Jordi Torre, Rosa Sánchez i Moisés Ferrete. Finalment, Francesc Sánchez de Nova Espluga.