Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Montblanc van detenir el passat divendres 7 de juny dos homes i una dona, de 29, 30 i 24 anys respectivament, de nacionalitat marroquina i espanyola com a presumptes autors del delicte de robatori amb força en l’interior de vehicle a l’Espluga de Francolí.

Poc després de la una del migdia, els Mossos d’Esquadra van rebre avís informant de la presència d’un vehicle sospitós circulant per l’Espluga de Francolí. El cotxe va ser localitzat posteriorment per una patrulla a la carretera N-240 on va identificar tres dels ocupants, dos homes i una dona.

En l’escorcoll del vehicle els mossos van localitzar diverses eines que, segons les primeres gestions, podrien estar relacionades amb algun robatori. Es tractava d’un compressor d’aire, dos tubs de polièster, una caixa petita d’eines, tres bombins amb les claus corresponents, una clau, diverses estenalles i una serra. Posteriorment els agents van detenir les tres persones per un presumpte robatori en l’interior d’un vehicle.

Acte seguit, els agents van fer comprovacions amb l’establiment que figurava en la retolació del compressor d’aire i el responsable va manifestar-los que un dels seus vehicle havia patit un robatori feia poques hores. Tot i això, la policia catalana manté oberta la investigació per esbrinar l’origen dels objectes intervinguts.

A un dels detinguts també li constava una ordre de recerca i detenció dictada pel Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Tarragona per un delicte contra la seguretat del trànsit.

Els dos detinguts, que acumulen nou i set antecedents policials respectivament, van passar aquest dilluns a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Valls i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La detinguda, amb tres antecedents policials, va declarar en seu policial amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui requerida.