Unes 470 persones han participat en les activitats que els museus municipals de l’Espluga de Francolí han portat a terme durant aquest cap de setmana dedicat al Turisme Familiar sota el nom d’Hola Família.

Tant el dissabte dia 8 com el diumenge dia 9, les Coves de l’Espluga, la Fassina Balanyà i la Ruta Templera van dedicar les activitats a aquest segment de públic tan important per al turisme espluguí. A banda de la visita al Museu de les Coves de l’Espluga, aquest museu també va fer dues activitats més específiques per al públic infantil: un taller de prehistòria per als infants de 4 a 10 anys, i un Taller d’Excavació i Arqueologia per als joves de 10 a 14 anys. Els dos tallers van aplegar una dotzena d’infants mentre que la visita a les Coves va acollir més de 400 persones.

La Fassina Balanyà va presentar el “Joc de la Fassina” que els participants portaven a terme en acabar el recorregut del museu i consistia en reproduir els passos que seguia la fàbrica en el procés de producció de l’aiguardent. En aquest cas una trentena de persones entre adults i infants van gaudir d’aquesta experiència durant els dos dies.
Finalment, a la Ruta Templera i Hospitalera amb ulleres de realitat virtual hi van assistir trenta persones més, i la de major afluència va ser la nocturna de dissabte. 

L’Agència Catalana de Turisme, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i els ajuntaments de Vilaverd, Vimbodí i Poblet, Vilanova de Prades, Vallclara i l’Espluga de Francolí, han organitzat aquestes activitats a la Conca de Barberà-Muntanyes de Prades (i també arreu de Catalunya) per promocionar les destinacions que ostenten el segell de qualitat de Turisme Familiar. A banda de les activitats, també s’hi van sumar allotjaments i restaurants amb descomptes per aquest col·lectiu.