Aquest dissabte 8 de juny a les 19.30h, la sala recreativa municipal de Sarral acollia el 8è Festival de Dansa de DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral. Més de 200 persones es donaven cita per gaudir de l’espectacle “Greta”, dirigit per Mei Casabona i inspirat en la figura de Greta Thunberg, una jove activista que s’ha convertit, amb 16 anys, en tot un símbol de la lluita contra l’escalfament global, inspirant a milers de joves a exigir mesures urgents contra la destrucció del planeta.

La seva història s’anava desgranant en una mostra que combinava dansa i tecnologia. Al principi, podíem veure als ballarins transportats a través de les projeccions i dels seus moviments a mars i espais naturals plens de brutícia. Seguidament, les coreografies ens traslladaven a desastres naturals tals com terratrèmols o inundacions però ja s’albirava una part optimista, la de les energies renovables. Finalment, selves, sabanes, deserts, meravelles glacials i bells animals donaven el missatge que cal lluitar per preservar aquests espais i espècies, tal com ho està fent la jove Greta Thunberg. Les coreografies de dansa contemporània de la mostra han estat realitzades per Mei Casabona, directora del centre; i les de hip-hop per Silvia Robert.

El festival finalitzava amb Casabona anunciant una gran notícia a tots els assistents, i és que enguany, els alumnes rebrien un regal especial per part de DansAra i l’Ajuntament de Sarral. Aquest regal té forma d’arbre, arbust o planta, i és que el proper dimecres 12 de juny a les 17 h, els alumnes de DansAra es donaran cita a la Plaça del Mercat de Sarral per dur a terme una plantada col·lectiva, on cada alumne podrà plantar el seu propi arbre i així fer una petita gran contribució al nostre planeta.

GALERIA D’IMATGES DE MARTA ARJONA I MAITE BLASCO