Últim ple ordinari de l’actual Ajuntament de l’Espluga de Francolí protagonitzat pels comiats de diversos regidors que no repetiran el pròxim mandat. El regidor Joan Amigó i l’alcalde David Rovira van carregar contra la nova secretària durant el discurs final. Sara López però, no hi era, ja que està de baixa des de fa deu dies.

“Mai m’hagués imaginat que una persona podria bloquejar una institució com ho ha fet”. Així de contundent ha estat l’alcalde David Rovira referint-se a la feina de la nova secretària les últimes setmanes. Rovira ha qualificat la situació de “circumstàncies molt especials” i ha comentat que “és trist que haguem avançat més en deu dies amb secretària accidental que amb tres mesos de l’altra secretària”. 

 A més a més, ha assegurat que intentaran deixar aquest problema resolt: “farem tot el possible perquè aquesta situació no segueixi i el nou equip de govern pugui treballar d’una altra manera”. De fet, l’Ajuntament de l’Espluga ha posat un expedient a la mateixa secretària Sara López.

ÀUDIO: David Rovira carrega contra la nova secretària

L’alcalde també ha agraït l’assistència d’Ester Borrull al ple, treballadora de l’Ajuntament i secretària accidental aquests dies. 

Últim ple de l’actual mandat (Foto: Arnau Martínez)

Qui també va carregar contra la secretària va ser el regidor Joan Amigó. Després d’agrair la feina als treballadors del consistori, Amigó ha dit que “llàstima que en els darrers mesos, l’arribada d’una nova secretària ha posat una taca negra a la col·laboració amb el personal”. “Ella ha obstruït les darreres iniciatives de l’equip de govern”, ha seguit. “Crec que amagant-se darrere la llei ha volgut amagar les seves pors i la seva incompetència”, ha finalitzat el regidor. 

ÀUDIO: Joan Amigó qualifica de “taca negra” la secretària

Sara López va arribar a l’Espluga el febrer passat per ocupar de manera internia la secretaria del municipi, rellevant Josep Maria Caffarel que es va jubilar mesos abans. Caffarel es va acomiadar del seu càrrec el passat desembre després de 37 anys de servei.

Renovació de convenis

En una altra línia, durant l’última sessió plenària, s’ha aprovat per unanimitat el Conveni Marc de col·laboració entre l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i l’Institut Català Paleoecològia Humana i Evolució Social (IPHES) per seguir treballant a les Coves.

També es va renovar el Conveni entre l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural (Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya) i l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí per la gestió del Museu de la Fassina Balanyà i finalment, dos punts d’urgència d’uns convenis de col·laboració amb l’ACA i un altre sobre joventut amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà.