Un equip d’operaris està instal·lant aquesta setmana la fibra òptica a l’Espluga de Francolí. Durant la campanya, el regidor de Comunicació de l’Espluga, Jordi Torre, ja va avançar a Tac 12 que la fibra òptica “ja era una realitat” i que els pròxims dies es desplegaria pel centre del municipi.

Cal remuntar-se al 2015 quan l’ajuntament es va posar en contacte amb les empreses que instal·len el servei i els hi van dir que no l’oferirien fins al 2021. Acte seguit, es van interessar empreses més petites i les grans van reaccionar. Finalment, la fibra ha arribat abans i l’empresa MÁSmóvil ja està tirant cable, mentre que està previst que Telefónica ho faci la setmana vinent. Conforme s’instal·la el cablejat en un carrer, els veïns d’aquell punt ja poden disposar d’aquest servei.

L’Espluga disposarà ara de fibra òptica, tot i que ara fa un any Aspiwifi S.L. va instal·lar a la Conca els seus repetidors per oferir banda ampla per radiofreqüència.  L’operadora Aspwifi ofereix solucions de connectivitat de banda ampla a l’entorn rural amb prestacions similars a la fibra òptica.