L’acte de lliurament dels Premis Baldiri Reixac d’aquest 2019 tampoc se celebrarà a l’Espluga de Francolí. L’entrega dels reconeixements que atorga la Fundació Carulla serà aquest diumenge al Teatre Romea de Barcelona. La Fundació Carulla ha explica a l’EFMR que aquest canvi es deu a tota la reformulació de la mateixa fundació que està duent a terme els últims anys.

L’Espluga acollia l’entrega dels premis als alumnes i des de l’any passat es van unir guradons a alumnes i a centres educatius i projectes, traslladant l’entrega a Barcelona. Gemma Carbó, la directora del Museu de la Vida Rural, equipament que gestiona la Fundació Carulla, ha assegurat que els guardons “es focalitzen ara més en les escoles i això fa que es redueix el volum de gent que assisteix a l’entrega dels premis. És gent que ve des de molts llocs de Catalunya i per això es va creure que era més fàcil organitzar-ho tt a Barcelona”.

ÀUDIO: Gemma Carbó parla dels Premis Baldiri Reixac

Carbó també ha avançat que s’està treballant perquè “alguna de les vessants del premi” tingui lloc al Museu de la Vida Rural”, però encara no s’ha pogut concretar a causa dels grans canvis que està desenvolupant el MVR.

39 anys celebrant-se a l’Espluga

La Fundació Carulla va apostar l’any passat per unir l’entrega de guardons a alumnat i docents. Tot plegat per potenciar l’acte amb motiu del 40è aniversari dels premis. Els organitzadors també van assegurar que, tenint en compte el context polític actual i el debat al voltant del model de l’escola catalana, pretenien congregar el màxim nombre possible de persones vinculades als Premis Baldiri Reixac com a homenatge al sistema educatiu. Tot i això, la Fundació mantenia que la decisió era puntual i preveien que en futures ocasions es pogués donar continuïtat al vincle amb l’Espluga.

ÀUDIO: Samuel Rodríguez de la Fundació Carulla explicava l’any passat a l’EFMR que era una mesura provisional

Una gala que acollia el Teatre del Casal i que aplegava mig miler de persones a l’Espluga.