L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc estrena una nova activitatgratuïta, adreçada al públic familiar, amb l’objectiu d’apropar el cicle de la vinya i l’elaboració del vi a les famílies amb nens. La primera edició de «A la vinya, en família» es celebrarà el dissabte 22 de juny a les 9 del matí.

L’activitat tindrà lloc a les vinyes i el celler de Mas Foraster de Montblanc, on,a través d’una gimcana, els participants hauran de respondre preguntes sobre les varietats de raïm, la climatologia o el tipus de sòl, que es trobaran ocultes en ampolles de vi escampades al llarg del recorregut. Així, els més petits descobriran de manera amena i divertida un dels conreus tradicionals de la comarca.

En tot moment s’anirà acompanyat d’un guia i els guanyadors rebran un obsequi de l’Oficina de Turisme. Al finalitzar la gimcana, tots els participants gaudiran d’un esmorzar amb productes locals i de temporada, i s’oferirà una degustació de vi i most.

Per participar-hi és necessari inscriure’s prèviament enviant un correu electrònicturisme@montblanc.cat, trucant al 977 861 733 o bé a través del web www.montblancmedieval.cat. L’activitat és gratuïta i té un aforament limitat. És apta per a totes les edats i requereix l’ús de calçat còmode per caminar per la vinya.

“A la vinya, en família” és la segona activitat de les organitzades dins el cicle “Viu Montblanc en família” i està emmarcada dins la iniciativa d’intervenció coordinada PECT TurisTIC en família, operació La Història fa turisme.