El cicle de debats Visions 5.1 organitzat per l’associació La Conca 5.1 arriba a la seva sisena edició i, per celebrar‐ho, s’ha envoltat de personalitats de renom del món del vi, el territori i del desenvolupament local. Seguint el format d’anys anteriors, es duran a terme fins a tres debats amb l’objectiu de reflexionar sobre el món rural, l’energia, el canvi climàtic i l’enoturisme.

El Museu de la Vida Rural de L’Espluga de Francolí acollirà el segon debat d’aquest cicle, que es durà a terme divendres 31 de maig a les 19:00 h. Assumpta Farran, Ferran Civit, Anna Perez Català, Carme Sala, Maria Crehuet i Josep Espluga seran els ponents d’ “Energies”. Una jornada que versarà sobre les alternatives energètiques, medi ambient, canvi climàtic i sostenibilitat. Assumpta Farran va ser directora de l’ICAEN durant el període 2016‐2018 i és membre de la Fundación Energías Renovables.

Anna Pérez Català és membre de la Xarxa Internacional d’observació del canvi climàtic Climate Tracker i del moviment Justícia Climàtica. Ferran Civit és un dels impulsors de la Llei Catalana del Canvi Climàtic. Carme Sala és secretària del Consell Rector de la cooperativa energètica Som Energia.

Maria Crehuet és la responsable de polítiques energètiques de l’Associació de Micropobles de Catalunya i una de les impulsores del projecte Ordis Sostenible i Josep Espluga és Doctor en Sociologia i investigador especialitzat en conflictes socioambientals.

El tercer i últim debat d’aquesta edició serà el 21 de juny a Montblanc debatent sobre enoturisme, màrqueting, vi i comunicació.