Aquest dissabte es disputarà la primera Caminada i Cursa Vertical des del Castell de Solivella fins al Santuari del Tallat.

La primera cursa vertical té una longitud de 5 ‘5km d’ascens continu amb un desnivell acumulat de 280 m. La línia de sortida serà a la plaça del Fossat del Castell dels Llorac de Solivella, i l’arribada a la Plaça Principal de l’Observatori del Santuari del Tallat.

La cursa tindrà dos avituallaments, un de líquid ubicat al punt quilomètric 4 i un en acabar la cursa al Santuari. El circuit és un tram de l’Antic Camí Ral, el qual ha estat recentment inaugurat com a Variant “6” de l’Itinerari del “GR-175”. En acabar la caminada es realitzarà una Classe de Zumba i, a continuació es duran a terme els preparatius de la Paella d’Arròs del Grup Cultural de la Dona.

Aquest esdeveniment coincideix amb la Celebració del 30è Aniversari de la Ruta del Cister, nascuda per iniciativa pròpia d’alguns Consells Comarcals de Catalunya.

La prova està organitzada pel Grup Cultural de la Dona de Solivella i per l’Associació Esportiva “El Cargol Solivellenc”, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Solivella i del Servei de Turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.