Després de més de quatre hores de directe seguint la nit electoral de l’Espluga de Francolí i els municipis de la Conca de Barberà, el programa especial de l’EFMR va agafar un to desenfadat per conèixer la porra que havien fet els quatre alcaldables espluguins. El dia abans, jornada de reflexió, l’EFMR havia citat als quatre candidats a la plaça de la Vila per fer la foto oficial amb què obriria l’endemà el mitjà. Durant el transcurs, els quatre van fer la porra sense que ningú més veiés l’aposta.

Josep Maria Vidal de Som Espluga, i el guanyador de les eleccions, va encertar de ple donant set regidors a Som, tres a Junts i un a Nova Espluga. Sí que és cert que va comentar que havia dubtat i que “veien la majoria”. 

Dels altres, l’alcaldable que més es va apropar va ser Jordi Torre de Junts per l’Espluga de Francolí. Torre va posar la mateixa representació actual, canviant el representant d’Espluga Viva per a Nova Espluga. Així doncs, cinc per a Som, cinc per a Junts i un per a Nova Espluga. Torre va reconèixer que aquests jaguessin estat “uns bons resultats”, millor que els d’ara, va afegir fent broma.

Francesc Sánchez de Nova Espluga va sumar-ne cinc a Som Espluga, quatre a Junts i dos per al seu partit. El cap de llista de la FIC va dir que “volia que sortís la Marta (la número dos de NE) perquè és una gran treballadora”. 

Finalment, Jaume Vendrell, el candidat d’Espluga Viva que finalment no va aconseguir representació, és el que més es va allunyar. La seva aposta era un empat a quatre entre Som i Junts, Nova Espluga dos i la seva formació un. 

D’altra banda, qui també va fer porra abans d’iniciar l’escrutini al mateix estudi de l’EFMR instal·lat davant del col·legi electoral, són els tertulians de cada partit que van acompanyar l’emissora durant la nit electoral. La número dos de Som, Aida Morgades també va encertar-la al cent per cent: 7 Som, 3 Junts i 1 Nova Espluga, un resultat que també va dir Juanjo Moya, el sis d’Espluga Viva.

Per acabar, el cinquè de Junts, Albert Sanahuja, va repartir cinc regidors a Som, quatre a Junts i un per a les altres dues formacions. Marta Cera, la segona de Nova Espluga, va apostar per sis a Som, quatre a Junts i un a Nova Espluga.

ÀUDIO: Recupera el final del programa de la nit electoral amb la porra