Som Espluga ha guanyat les eleccions municipals a l’Espluga de Francolí amb majoria absoluta, aconseguint set regidors. Josep Maria Vidal serà el pròxim alcaldedel municipi gràcies als 1.287 vots (62,11%). Per darrere, Junts per l’Espluga de Francolí, amb tres regidors i Francesc Sánchez de Nova Espluga que entra al consistori. Finalment, Espluga Viva en queda fora.

Majoria absoluta de Som

Josep Maria Vidal ha augmentat exponencialment el nombre de vots respecte el 2015 quan, tot i guanyar les eleccions amb Jordi Miró al capdavant, van empatar a cinc regidors amb CiU. Uns resultats històrics per ERC a l’Espluga que cal remuntar-se a la Segona República quan van governar l’ajuntament espluguí. A més a més, s’han quedat a 12 vots de treure el vuitè regidor.

El pròxim alcalde del municipi ha avançat a l’EFMR que començaran a treballar “des del primer dia”. Les primeres qüestions que abordaran, segons ha dit Vidal, són l’envelliment de la població i el despoblament de l’Espluga, volen frenar-ho. Les prioritats dels de Som seran l’habitatge, l’ocupació, els serveis socials bàsics i el comerç, ha afegit. Abans però, caldrà fer el “traspàs i veure com està la situació a l’Ajuntament”. 

ÀUDIO: Josep Maria Vidal diu que treballaran des del primer dia

Patacada de Junts

Jordi Torre al programa de la nit electoral de l’EFMR (Foto: Albert Grinyó)

La segona força ha estat Junts per l’Espluga de Francolí amb Jordi Torre al capdavant. Han baixat dos regidors (amb CiU en tenen cinc) i aquest mandat s’hauran de conformar amb tres. Han obtingut 487 vots (23,50%). El mateix Torre ha reconegut als micròfons de l’EFMR que no han estat uns bons resultats. “L’Espluga ha demanat un canvi d’equip al complet”, ha valorat l’alcaldable de Junts. 

Jordi Torre també ha dit que han “pagat el desgast de 16 anysd’ajuntament”. Cal recordar que David Rovira, per CiU, ha ocupat l’alcaldia els últims quatre mandats. Finalment, Torre ha afegit que “tenim quatre anys per endavant per seguir reforçant el nostre projecte”.

ÀUDIO: Jordi Torre valora els resultats

Nova Espluga entra

Francesc Sánchez al programa de la nit electoral de l’EFMR (Foto: Albert Grinyó)

Francesc Sánchezés l’únic regidor que entra al consistori espluguí per Nova Espluga (FIC) gràcies a 164 vots (7,92%). D’aquesta manera, Sánchez torna a la política municipal després d’haver estat regidor per Espluga Viva el 2011. El cap de llista ha assegurat que ha estat un projecte “complicat” pel fet de començar-lo de zero i s’ha mostrat “satisfet” per haver obtingut representació. 

També ha insistit en fer un govern de concentració, encara que ja ha vaticinat que amb la majoria absoluta de Som, no tirarà endavant. Finalment, Francesc Sánchez ha advertit als guanyadors: “si abans ens queixàvem d’una majoria, tampoc m’agradaria queixar-me d’una altra”. 

ÀUDIO: Francesc Sánchez es mostra satisfet pels resultats

Espluga Viva fora

Jaume Vendrell al programa de la nit electoral de l’EFMR (Foto: Albert Grinyó)

En canvi, qui no ha obtingut representació és Espluga Viva que marxa de l’ajuntament després de setze anys al consistori espluguí. Jaume Vendrell ha aconseguit només 96 vots (4,63%). El mateix alcaldable ha comentat que “la preparació de la candidatura no va ser bona”i fins i tot ha dit que “no van triar la persona adequada” per anar al capdavant. 

ÀUDIO: Jaume Vendrell diu que no ha estat el millor candidat

Constitució del nou Ajuntament

El nou Ajuntament de l’Espluga es constituirà el pròxim dissabte 15 de juny a les 12 del migdia a la sala de plens de l’Antic Hospital. L’acte serà retransmès en directe per l’Espluga FM Ràdio.

Llavors prendran possessió els regidors Josep Maria Vidal, Aida Morgades, Enric Mercadé, Anna Garcia, Xavier Rosell, Laura Ruíz de Porras i Laura Poblet. De Junts per l’Espluga de Francolí entraran Jordi Torre, Rosa Sánchez i Moisés Ferrete. Finalment, Francesc Sánchez de Nova Espluga.