Junts per Vimbodí ha guanyat les eleccions municipals d’aquest 26 de maig i revalida la majoria absoluta al municipi de Vimbodí i Poblet. D’aquesta manera, el proper alcalde de Vimbodí i Poblet serà Joan Canela, qui substitueix a Joan Güell al capdavant de la formació independentista. Canela ja és regidor del govern municipal actualment, però s’estrenava com a cap de llista amb una candidatura totalment renovada.

Els resultats obtinguts per Junts per Vimbodí i Poblet han estat suficients per donar-lo-hi l’alcaldia, no obstant ERC els hi ha esgarrapat un regidor a Junts. Així doncs, els guanyadors han obtingut 342 vots, fet que equival al 59,69% del total, aquesta xifra els dona cinc regidors.

Joan Canela, en declaracions a l’EFMR durant el programa especial del 26-M, ha declarat que se senten contents i valoren positivament els resultats, tot i perdre un regidor, “estàvem dins d’un canvi amb tot un equip nou, i això sempre costa”, ha emfatitzat.

ÀUDIO: Joan Canela valora positivament els resultats aconseguits.

ERC suma un regidor

D’altra banda, la formació capitanejada per Cristina Potau ha rebut 195 vots (34,03%), i aconsegueix dos regidors a l’Ajuntament. A Cristina Potau l’acompanyarà, el que és, fins a la nova constitució de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, l’únic representant d’Esquerra, Ramon Caixal. Aquest comicis ocupava però, la segona posició.

Un monjo de Poblet de president i un “punki” de vocal

El fet curiós de la jornada ha estat la imatge que ens ha deixat una de les meses, on un monjo del Monestir de Santa Maria de Poblet ha ocupat la posició de president, mentre que al seu costat s’hi ha assegut un “punki”. El contrast d’aquesta imatge ha generat tota mena de comentaris simpàtics a diverses xarxes i a mitjans de comunicació. A més a més, a primera hora del matí, la comunitat de Poblet ha acudit al col·legi a votar.

754 persones estaven cridades a votar, finalment 600 s’hi han adreçat al col·legi electoral de Vimbodí, el percentatge de votació ha estat del 79,58%, molt similar a l’aconseguit el 2015, amb un 79,53%.