Agrupament Catalanista ha guanyat les eleccions municipals a Montblanc revalidant la majoria absoluta, si bé perd un regidor respecte fa quatre anys. El partit liderat per Josep Andreu ha aconseguit 7 regidors aquest 26 de maig i 1606 vots, perdent 85 vots respecte als darrers comicis electorals. 

ÀUDIO: Josep Andreu valora els resultats

El segon partit més votat ha estat Junts per Montblanc que aconsegueix uns grans resultats respecte fa quatre anys. El partit liderat per Marc Vinya ha aconseguit 1355 vots, 930 més que fa quatre anys, aconseguint així 5 regidors (el 2015 en van aconseguir 2). El projecte que va començar a consolidar el partit fa més d’un any ha ha dona els seus resultats i han retallat distàncies amb l’actual equip de govern, quedant segona força per una diferènciade 251 vots amb el partit guanyador. 

ÀUDIO: Marc Vinya valora els resultats

En declaracions a Tac12, Josep Andreu posava sobre la taula la voluntat d’impulsar un govern de concentració que integrés la resta de forces, un gest amb el qual voldria reconèixer el creixement de Junts per Montblanc, com també incorporar la presència de Juanma Cabello del PSC.

PSC entra, la FIC surt

El PSC ha estat una altra de les sorpreses de la nit, que ha aconseguit representació al consistori amb 1 regidor. Els socialistes han aconseguit 371 vots i Juanma Cabello, el cap de llista, serà regidor al consistori. 

L’altra titular de la nit ha estat la FIC, que no ha aconseguit representació a l’Ajuntament de Montblanc després de quatre legislatures mantenint el seu regidor al consistori. El partit ha aconseguit 179 vots que no han estat suficients per mantenir la representació a l’Ajuntament. 

La participació a Montblanc ha estat del 69,99% amb un total de 3718 vots emesos.

Pel que fa a les eleccions europees, Junts per Catalunya ha estat la força més votada a Montblanc aconseguint 1514 vots. La segona força ha estat Esquerra Republicana que ha sumat 1052 vots. Així, Montblanc ha votat de manera majoritària per forces independentistes. 

El PSC ha estat la segona força amb 501 vots i Ciutadans n’ha aconseguit 126. La participació als comicis europeus ha estat del 69,60%, un gran augment si es compara amb el 48,17% de les eleccions del 2014.