Des de les 9 del matí d’aquest diumenge dia 26 de maig de 2019, els espluguins i espluguines han començat a apropar-se a l’escola Martí i Poch, seu electoral del municipi. Un cop obertes les portes i constituïdes les meses electorals, els alcaldables s’han apropat a votar.

El més matiner ha estat Jordi Torre, de Junts per l’Espluga, d’altra banda, i acompanyat per algunes persones properes, Josep Maria Vidal, alcaldable de Som Espluga, ha estat el segon en arribar. Jaume Vendrell, d’Espluga Viva, i Francesc Sánchez, de Nova Espluga, han votat passades les 10 del matí.

A partir de les 11 h, el col·legi electoral ha començat a omplir-se. Coincidint amb el programa especial d’aquesta casa, conduït per Òscar Palau, a les 12 h, el Martí Poch ha viscut el moment de més concentració d’electors, amb cues a les meses.

L’EFMR ha recollit l’ambient del matí coversant amb diversos espluguins que s’han apropat a votar. Adrià Roca, suplent de Som Espluga, ha estat un d’ells. Segons Roca, “de moment la participació està sent alta, sobretot està venint gent gran que acostuma a votar més d’hora”. Fespecte a la importància de votar ha comentat que “les municipals són en les que triem més directament els nostres representants i que és important venir a votar”.

ÀUDIO: Adrià Roca parla sobre com ha viscut el matí al col·legi

Altrament, Albert Sanahuja de Junts per l’Espluga de Francolí, ha explicat que avui és el primer cop que viu unes eleccions com a apoderat d’un grup polític. Ell, en canvi, creu que “l’afluència de gent és encara una mica baixa, més o menys una setantena o vuitantena de persones han votat a les meses, suposo que la gent s’espera més al migdia”, ha dit.

ÀUDIO: Albert Sanahuja parla de l’afluència de gent

Maties Morgades, espluguí resident a Figueres, també ha dit la seva. Ha assegurat que no tenia molta intenció d’anar a votar perquè se sent desenganyat: “estic bastant desenganyat amb el tema de la política, per les generals ja no vaig anar-hi”, no obstant ha comentat que creu que aquesta vegada és diferent, “sobretot després del que està passant a Catalunya i Espanya”. Tot i el desencantament, Maties ha acabat votant.

ÀUDIO: Maties Morgades parla del seu desecantament pel que fa a la política