Els quatre alcaldables de l’Espluga de Francolí han votat a primera hora, a dos quarts d’11 del matí tots ells ja havien dipositat la butlleta a la urna. Els candidats han coincidit en què avui es tanca un cicle, tenint en compte que l’actual alcalde, David Rovira, no opta a la reelecció després de 16 anys ocupant el càrrec. També han remarcat la importància de la jornada.

Josep Maria Vidal, el cap de llista de Som, ha acudit a votar envoltat dels candidats que el segueixen a la llista com Anna Garcia, Aida Morgades o Enric Mercadé. Espera “una jornada molt participativa” i que arribi “el canvi”. Ho ha dit tot recordant que Rovira no repeteix i que la majoria dels actuals regidors de govern, tampoc ho fan.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal espera un canvi

L’alcaldable de Junts per l’Espluga de Francolí, Jordi Torre, ha sigut el més matiner, a dos quarts de deu del matí. Ha demanat que “les urnes s’omplin de vots”. També ha afegit que espera que a partir del 15 de juny, el nou ajuntament obri un nou cicle “que sigui molt profitós pel municipi”.

ÀUDIO: Jordi Torre assegura que s’obre un nou cicle

A les 10 del matí, ben puntual, el candidat d’Espluga Viva, Jaume Vendrell, ha votat. Ha destacat la importància de la jornada. Vendrell també ha apostat pel canvi assegurant que “la monotonia” és avorrida i que s’ha d’intentar que “hi hagi alguna cosa diferent”.

ÀUDIO: Jaume Vendrell vol una cosa “diferent”

Finalment, el de Nova Espluga, Francesc Sánchez, creu que els espluguins ja tenen “molt definit qui ha de representar el municipi”. També ha comentat que espera que “no hi hagi majories absolutes” i que vaticina un canvi.

ÀUDIO: Francesc Sánchez espera que no hi hagi majories

Les meses constituïdes

El col·legi electoral situar a l’escola Martí Poch ha obert les seves portes a les nou del matí, un cop constituïdes les quatre meses. A primera hora ja hi havia una vintena de persones a punt per votar. 2.821 persones són les que tenen dret a vot a l’Espluga de Francolí i la jornada matinal s’està desenvolupant sense cap problema.