Aquesta setmana els equips de TV3 han visitat les Coves de l’Espluga per gravar un dels nous episodis del programa “Aire Lliure” que presenta l’esportista Núria Picas i que es podrà veure per la televisió catalana el proper any. El programa combina el turisme amb l’esport i fa de la natura un espai per contemplar i interactuar.

La gravació va començar al Pou de la Biela amb un ràpel volat de 22 metres fins arribar a l’interior de la Cova, en concret a la sala anomenada, també, del Pou de la Biela. L’espectacularitat que veien els qui baixaven encordats i la que veuran els espectadors quan s’emeti el programa arriba al nivell més alt quan després d’un 5 metres de conducte de pou, s’obre una immensa galeria neta diàfana d’uns 15 metres d’alçada i d’amplada. El trajecte va continuar pel riu subterrani, passant per la sala del Llac i les diàclasis, fins arribar a la zona seca on es troba el museu de les Coves de l’Espluga, que també van visitar.

La gravació va durar unes tres hores des que els participants van entrar pel Pou de la Biela fins que sortiren per la Font Major. Núria Picas va estar assessorada i va anar acompanyada, durant el descens, d’experts espeleòlegs de la Societat d’Investigacions Espeleològiques de Tarragona (SIET), amb qui l’Ajuntament de l’Espluga manté un conveni de col·laboració des de fa anys. També van comptar amb els guies de l’empresa espluguina Drac Actiu.

L’equip de rodatge el formaven sis persones, al capdavant de les quals hi havia Antoni Real, director del programa “Aire Lliure” i director també durant 30 anys del programa “Temps de Neu”. Real ha explicat que l’any passat ja van emetre un total de 13 episodis per TV3 i que, davant l’èxit que va suposar aquesta primera experiència, ara estan preparant una nova tongada de 13 programes més que començaran a veure’s a partir de l’any 2020. Per aquesta producció, TV3 compta amb la col·laboració de la productora de Girona, Filmut TV i el patrocini de la direcció general d’esports de la Generalitat.