Final de campanya polèmic a Montblanc després de les declaracions d’aquest dijous de l’alcaldable de Junts per Montblanc, Marc Vinya, quan es va mostrar preocupat per l’estat financer de l’Ajuntament afirmant que té un deute de 5 milions d’euros. L’actual batlle i alcaldable l’Agrupament Catalanista de Montblanc, Josep Andreu, ha sortit al pas amb els números a la mà per remarcar que “és absolutament fals” i per acreditar que el deute és d’1,6 milions.

Andreu ha criticat que el candidat Marc Vinya convoqués una roda de premsa per parlar de les finances i que al ple celebrat aquest dimecres no digués res. “Al ple de dimecres vam liquidar el pressupost del 2018 i Vinya no en va voler ni parlar”, ha dit Andreu.

Segons explica Agrupament Catalanista, els comptes del 2018 es van tancar amb un benefici de 438.000€ i el nivell d’endeutament municipal se situa en el 16% respecte al pressupost. “És absolutament fals. Els comptes estan supervisats, naturalment, per la intervenció. Aquesta legislatura no hem hagut de demanar cap préstec i hem retallat el deute dels 4 milions als 1,6 milions. Quan vam entrar al govern fa tres mandats, el deute era del 9,8 milions”, ha remarcat Andreu.

Junts per Montblanc, a més a més de criticar l’alt nivell de despesa de l’Ajuntament, va assegurar que l’equip de govern està utilitzant bestretes de base per poder pagar factures. Això els fa creure que no hi ha una bona planificació i que tot s’improvisa. Diuen que la despesa ha estat de més de 2 milions i mig d’euros i que els ingressos han estat de 715.000. En aquest sentit, la candidatura de Vinya, va exposar que, si governen, crearan la figura d’un gerent per gestionar els recursos humans de l’Ajuntament.

Pel que fa a la bestreta que ha demanat l’Ajuntament i que Junts per Montblanc ha criticat, Josep Andreu ha assegurat que es tracta de 400.000 euros sense interessos per part de la Diputació i que és una operació de tresoreria habitual en aquesta època i que a finals d’any quedarà compensada.