Junts per l’Espluga de Francolí ha llançat una altra de les propostes en matèria cultural, fer una Casa de la Cultura a Cal Cabeça, de propietat municipal. Aquest espai albergaria el seguici festiu del municipi i seria una atracció turística més. 

L’edifici de Cal cabeça el va adquirir l’Ajuntament de l’Espluga aquesta legislatura i, en principi, s’hi ubicarà el futur ajuntament. De moment, la Diputació de Tarragona ja ha redactat un avantprojecte que ha xifrat la rehabilitació i posta en marxa en 2 milions d’euros. L’alcaldable de Junts, Jordi Torre, creu que aquesta quantitat no es pot assumir amb el pressupost d’un sol any i per això manifesta que s’ha de desenvolupar per fases.

En una de les primeres intervencions, es faria aquesta Casa de la Festa, segons ha avançat el candidat de Junts. De fet, Torre ha dit que és una obra que “no hauria d’anar lligada a la millora de la resta de l’edifici”, sinó que es podria fer abans perquè només afectaria a la planta baixa. 

ÀUDIO: Jordi Torre explica on es faria la Casa de la Festa

Tècnic cultural

Els de Jordi Torre aposten també per la contractació d’un tècnic cultural per coordinar aquesta gran àrea i mantenir una relació fluïda amb les entitats espluguines. Aquesta figura s’encarregaria, per exemple, “d’evitar el solapament de diversos actes”. També gestionaria les instal·lacions municipals o l’ús del material. Aquest punt ja es contemplava al programa de CiU el 2015, però Torre ha comentat que no “s’ha pogut consumar”.