El cap de llista, Josep Maria Vidal, ha explicat que per a Som Espluga “és una prioritat frenar el despoblament i l’envelliment de la població”. És per això que, si governen, volen incrementar les ajudes econòmiques per rehabilitar els habitatges vells, sobretot del nucli antic. Després, aquests edificis s’hauran de posar a lloguer “amb uns preus assequibles”

ÀUDIO: Josep Maria Vidal diu que volen apostar per rehabilitar els habitatges vells

Segons els de Som, les ajudes econòmiques les aconseguirien gràcies a subvencions d’altres administracions com la Generalitat o la Diputació de Tarragona. En aquesta línia, han remarcat la importància de tenir estudis fets per quan hi hagi l’oportunitat, ser candidats a rebre aquests diners. 

També han tornat a reclamar que es faci habitatge social a l’antiga caserna. “En 16 anys no s’ha fet habitatge social” a l’Espluga, ha recordat de nou la número dos de Som, Aida Morgades. 

En el mateix àmbit, la candidata ha insistit en la necessitat de fer un cens d’habitatges buits, una proposta que han presentat dues vegades al govern actual, però no ha tirat endavant. Des de la formació creuen que aquesta eina serviria per saber a qui donar les ajudes per restaurar els edificis. D’aquesta manera, també volen revitalitzar el casc antic i que “no estigui tan buit”.