Una quinzena d’enòlegs, de sommeliers, de prescriptors i de celleristes han tastat 73 vins i caves de la DO Conca de Barberà. Es tracta de la 29a edició del concurs que organitza la denominació d’origen per premiar els millors vins de la comarca. Hi ha 11 categories com per exemple vins blancs joves, vins negres trepat o cava brut nature entre d’altres. Tenen en compte les característiques olfactives, visuals o de gust.

Tots els tastadors han coincidit en la qualitat dels vins. Pepa Manchón de la DO Tarragona ha tastat els rosats, ha assegurat que “l’estrella és el trepat” i que és per això que busquen la seva “tipicitat”. En la mateixa línia Raquel Romero que ha subratllat que a vegades “és complicat diferenciar uns vins d’uns altres o trobar quins aromes són els més adients per cada tipus d’elaboració”.

ÀUDIO: Pepa Menchó i Raquel Romero expliquen com ha anat el tast

El tast es fa a cegues, però un dels vins que han provat, han sabut rapidament de quin es tracta perquè és únic, el vi negre escumós 100% trepat dels cellers Rendé Masdéu de l’Espluga. El trepat és la varietat autòctona de la comarca i dóna un caràcter únic al territori. El veredicte final no arribarà fins a finals de juny.