Junts per l’Espluga de Francolí té en ment traslladar l’escola de música municipal i la llar d’infants a l’antic edifici de l’institut Joan Amigó la pròxima legislatura. És una de les propostes que es recull al seu programa electoral, tot i que primer han d’aconseguir la titularitat, ara en mans de la Generalitat de Catalunya.

Proposen que a la planta baixa s’hi ubiqui la llar d’infants i al pis superior l’escola de música. El número u de Junts, Jordi Torre ha dit que les instal·lacions dels dos serveis són “precàries”. Pel que fa a la llar d’infants, Torre creu que actualment “no s’adaptaria a les normatives” i és per això que han pensat amb el trasllat. El mateix passa amb l’escola de música, volen donar-li “més visibilitat”.

L’actual govern del qual Torre forma part, ja ha treballat perquè l’edifici passi a mans municipals. L’alcaldable ha assegurat que es van fer passes endavant, però que la situació política del país ho va deixar aturat. Ara creu que es poden reprendre aquestes negociacions.

ÀUDIO: Jordi Torre parla de la titularitat de l’edifici

Reforma de la piscina

Pel que fa a equipaments, també proposen una reforma “integral” de la piscina municipal. Ara mateix ja s’estan fent obres a la zona d’esbarjo i de la terrassa. Jordi Torre també ha recordat que aquest mandat s’ha fet una “aposta ferma” per les instal·lacions esportives com el camp de futbol o el nou pavelló.