El Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet va celebrar aquest passat diumenge el Dia Europeu dels Parcs estrenant un nou itinerari geològic, que pretén donar a conèixer l’entorn de les Cent Fonts de l’Espluga de Francolí.

L’activitat que es va fer coincidint amb el Dia Europeu dels Parcs va recórrer la reserva natural del barranc de la Trinitat, que a més a més, la sortida va anar guiada per l‘historiador i divulgador local Antoni Carreras. El guia va explicar la vegetació, el clima, la formació geològica o la història de Les Cent Fonts i els seus entorns.

La sortida va congregar prop de 40 persones que van sortir de l’ermita de la Santíssima Trinitat i durant tot el matí van caminar poc més de 4 km amb un desnivell de 300 m passant per la font de l’Àngel i la Font de les tres Virtuds. Els assistents van acabar la sortida amb un refrigeri amb productes locals de la marca “Fet a la Conca” per celebrar els 35 anys que fa el paratge.

Aquest itinerari és el vuitè que ha creat el PNIN i és l’únic que recorre únicament pel terme de l’Espluga de Francolí.

ITINERARI 8 DE LES CENTS FONTS