Som Espluga vol reformular el turisme destacant la Cova i el riu Francolí, “els principals atractius” del municipi. Anualment passen més de 50.000 persones per la Cova i és per això que des de la formació volen potenciar aquest espai i el parc fluvial. Entre d’altres propostes, pretenen arranjar la zona de la llera del riu fent un camí per poder passejar o anar amb bici, a més de realitzar-hi una zona per conèixer la flora i la fauna d’aquest espai natural.

Per la mateixa zona, la setena de la llista, Laura Poblet, ha explicat que volen millorar la il·luminació, la zona d’autocaravanes, fer-hi més zones d’ombra i instal·lar-hi cartells informatius de l’Espluga i de la Conca, “per facilitar l’estada de les persones que ens visiten”. D’altra banda, proposen ampliar l’oferta d’activitats i visites de la mateixa Cova.

Jordi Miró, número 10 de la llista, ha carregat contra la promoció turística de l’actual ajuntament assegurat que “no ha estat correcta”. Els de Som han tornat a recordar que durant l’últim any no s’ha convocat el Patronat de Turisme: “no s’ha fet servir per coordinar el sector públic i privat”, ha dit Miró.

ÀUDIO: Jordi Miró parla de l’aposta turística