Som Espluga es compromet a ampliar la partida pressupostària destinada a comerç si governen, dels 20.000 euros actuals a “un mínim” de 50.000 euros. Ho ha dit el seu alcaldable, Josep Maria Vidal, acompanyat del número tres de la llista, Enric Mercadé, en una convocatòria feta a mitjans al carrer Torres Jordi.  

El cap de llista ha assegurat que aquesta iniciativa es va presentar al ple en forma de moció i que malgrat aprovar-se, no ha tirat endavant. Vidal ha recordat que durant aquests quatre anys ja han demanat “explicacions al govern perquè fes actuacions concretes per millorar el comerç”.

Digitalització del comerç local

De la seva banda, Mercadé ha dit que passaran “de polítiques de maquillatge” per treballar directament amb els “actius”, els comerciants espluguins.

En la mateixa línia, ha manifestat la voluntat de reactivar el comerç local obrint els baixos que han tancat els últims anys i “posar al segle XXI les botigues i les empreses de l’Espluga”, gràcies a una “digitalització” d’aquests establiments. Pretenen facilitar la formació perquè els comerços puguin millorar la marca o la presència online. Pel que fa a mesures concretes, també volen implementar ajuts per la reobertura de comerços.

ÀUDIO: Enric Mercadé de Som Espluga explica l’ampliació pressupostària