El Museu de la Vida Rural s’ha tornat a sumar un any més al Dia Internacional dels Museus amb activitats durant tot el dissabte. Ha obert portes a les 10.30 h i no les ha tancat fins a la una de la matinada. Al llarg de tota la jornada, el MVR ha ofert diverses propostes, la majoria d’elles, al voltant del plàstic, seguint el fil de l’exposició temporal.

Al matí s’ha fet un taller de reciclatge familiar i a la tarda un cinefòrum al voltant de la pel·lícula documental Out of Plasticdirigida per Line Hadsbjerg. Amb un col·loqui posterior, s’ha reflexionat sobre l’impacte del plàstic a les nostres vides. Durant tot el dia, també s’han fet visites guiades amb Còdol Educació i la comissària de l’exposició, Núria Vila.

La nit ha estat amenitzada pel soul, el blues i el rock de Koko-jean & The Tonics a més a més, de la gastronomia de la foodtruck Gustum amb productes del territori.

Foto: Josep Morató

L’Espluga FM Ràdio amb l’Espluga Audiovisual han ofert un programa en directe des del MVR per celebrar la diada. Ha comptat amb una tertúlia sobre el paper dels museus a les zones rurals. La directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, ha destacat la importància de “celebrar festes” en aquests equipaments culturals per obrir-los a tothom.

ÀUDIO: Gemma Carbó destaca la importància del DIM