Una setmana després dels primers treballs per l’enderroc de l’edifici de Cal Contijoch de Montblanc, aquest divendres desapareixia l’estructura principal de l’immoble adosat a la muralla. Les màquines de grans dimensions han aconseguit demolir la façana i l’interior de l’edifici per alliberar el tram de la muralla de Sant Francesc.

L’edifici estava catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local, però a petició de l’Ajuntament -acompanyada de polèmica pel rebuig de la CUP- la Generalitat va acceptar descatalogar-lo per poder-lo enderrocar. Finalment els treballs s’han fet just després de la Setmana Medieval, però en plena campanya electoral i Festa Major de Montblanc.

Un cop alliberat aquest tram, es podrà enderrocar també l’edifici lateral del Kursaal, ja abandonat, per poder reconstruir la muralla i la torre i portal de Sant Francesc, que donarà accés al carrer Major.