Els pilots d’enduro de més nivell del país tenen una cita aquest cap de setmana a l’Espluga de Francolí. La coincidència del campionat català amb l’espanyol reuneix més de 200 pilots, entre els quals la reconeguda Laia Sanz o el quatre vegades campió d’Espanya Jaume Betriu. També hi serà Ivan Cervantes, campió del món en quatre ocasions, ara com a delegat de la Federació Espanyola.

El nom més mediàtic entre els participants de la prova del Motoclub Francolí és el de Laia Sanz de la qual en penja un llarg palmarès amb nombrosos campionats del món de trial i d’enduro femenins, a més a més de les victòries al Ral·li Dakar.

L’equip KTM també porta a l’Espluga altres primeres espases i joves promeses, com Enric Francisco recent campió del món en categoria junior.

D’altra banda, un dels pilots més destacats de Yamaha és Cristobal Guerrero,  cinc vegades campió d’Espanya i del món junior el 2005.  També hi serà el vallenc Marc Sans campió d’Espanya en categoria junior al 2018.

ÀUDIO: Quim Morgades, president del Motoclub Francolí, parla dels pilots a seguir durant aquesta prova.

Exhibició nocturna per escalfar motors

La infraestructura dels equips professionals s’ha instal·lat a l’Espluga des d’aquest dimecres, mentre que progressivament s’hi van afegint la resta de participants per tal d’ultimar els preparatius i fer les voltes de reconeixement del circuit.

Circuit de la prova nocturna als terrenys propers al carrer Milmanda. (Foto: Jofre Majoral)

L’últim precedent d’aquestes característiques es remunta al 1976 quan el municipi va acollir el ‘Dos dies internacionals tot terreny’. Ara l’Espluga es prepara per viure l’Enduro del Francolí més multitudinari i amb el gran reclam de ser l’escenari del campionat estatal. El cap de setmana de motor començarà dissabte amb una exhibició nocturna a dos quarts de 9 del vespre als terrenys annexos del Pavelló Municipal d’Esports.

ÀUDIO: Quim Morgades, president del Motoclub Francolí, parla de la feina que suposa dur a terme una prova com aquesta.

La prova oficial serà diumenge amb un ral·li d’uns 70 quilòmetres per volta que arrenca des del Casal i es distribueix en diversos circuits als afores. “Serà bastant dur i tècnic”, avança el president del Motoclub Francolí, Quim Morgades. Els organitzadors obeiran a una de les seves màximes: que els pilots gaudeixin sobre la moto al llarg de la jornada.

ÀUDIO: Quim Morgades parla dels actes que es duran a terme aquest cap de setmana.
ÀUDIO: Quim Morgades comenta el muntatge dels equips oficials que participen a la prova.