Junts per l’Espluga de Francolí ha presentat el programa electoral aquest divendres al vespre al menjador del rei caçador de l’Hostal del Senglar. Amb un format de pregunta-resposta, els candidats de la formació independentista han explicat totes les propostes en matèria d’habitatge, turisme o cultura, entre d’altres. El document consta de 138 punts “realistes i concrets”, en paraules del mateix número u, Jordi Torre.

Torre ha fet referència a la quantitat de plans estratègics que duen els de Som Espluga al seu programa: “és ben cert que les coses cal estudiar-les, analitzar-les i planificar-les, però amb això no n’hi ha prou. Cal concretar i consumar fets”. El mateix candidat ha definit aquesta manera de fer de Som com a “paràlisi de l’anàlisi”, “volen aspirar a fer una cosa perfecta i al final no s’acaba aconseguint res concret”, ha sentenciat Torre.

ÀUDIO: Jordi Torre explica la “paràlisi de l’anàlisi”

Repassant alguns àmbits. En habitatge, han destacat elaborar un cens d’habitatges buits o definir un pla local. En turisme i medi ambient, impulsar una xarxa de senders locals o fer arribar el carril bici de les Masies al nucli de l’Espluga. També potenciar l’ermita de la Santíssima Trinitat després que la Fundació Siurana abandonés el projecte fa unes setmanes. Pel que fa a connectivitat, han subratllat la instal·lació d’una xarxa wifi gratuïta a tot el municipi. 

La Casa de la Cultura

Finalment, en cultura, els de Junts volen impulsar una Casa de la Cultura a l’edifici de davant de la casa de la vila, de propietat municipal i on està projectat el futur ajuntament espluguí. El número 7 de la llista, Jordi Batet, ha detallat que tindria la funció “d’aglutinar totes les entitats que tenim a l’Espluga, per donar a conèixer el poble”. Batet ha explicat que s’hi exposarien els elements del seguici festiu, tot plegat, prenent com a model les cases o museus de la festa de Tarragona o Reus. 

ÀUDIO: Jordi Batet explica la Casa de la Cultura

El cap de colla de la colla gegantera de l’Espluga també ha remarcat la importància d’incorporar un tècnic de cultura per “coordinar les entitats”, una proposta de fet, que CiU ja va incorporar al programa el 2015.

L’acte ha comptat amb la presència dels regidors actuals de Convergència i Unió que tanquen la llista com a suplents. També d’Antonio Vendrell, qui va ser cap de llista d’Espluga Viva el 2015 i actualment al govern. L’alcalde David Rovira, ha tornat a beneir la candidatura de Jordi Torre i ha posat en valor el “llegat” de setze anys com a màxim responsable del consistori. Al final, els candidats han acceptat preguntes del públic.