Els candidats de la llista encapçalada per Jaume Vendrell han presentat aquest dissabte el seu programa electoral per a les eleccions municipals d’aquest 26 de maig. Ho ha fet a l’Auditori Carulla Font del Casal en l’únic acte de campanya que ha obert i tancat el dirigent d’Espluga Viva, Frederic Torruella.

La formació ha destacat el seu paper en la política municipal al llarg de les dues darreres dècades. Torruella ha remarcat la tasca de fiscalització i oposició que han estat fent als governs posant en dubte i intentant aturar aquells projectes que no veien clars. Espluga Viva considera que aquesta és la línia que vol seguir. Com diu el lema de campanya, el partit vol ser “la veu del poble” per tal de canalitzar preocupacions i qüestionar tot allò que no es fa bé.

ÀUDIO: Jaume Vendrell diu que volen ser “la veu del poble”

La formació espera mantenir un regidor al consistori

ÀUDIO | ESCOLTA L’ACTE DE PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA ELECTORAL D’ESPLUGA VIVA

“No es dona l’opció al poble perquè pugui decidir”, exposa Vendrell referint-se a la connexió amb el Consorci d’Aigües de Tarragona. Així, novament, Espluga Viva es mostra contrària a l’arribada de l’aigua de l’Ebre i, com han exposat al llarg de la campanya, plantegen que aquesta qüestió se sotmeti a consulta popular. La candidatura de Jaume Vendrell desconfia que el subministrament del CAT sigui només per a la indústria i remarquen que l’Espluga ha de valdre’s de la seva aigua, ja que és de més qualitat.

Entre les propostes del programa electoral, els membres de la llista han plantejat que és necessària més promoció turística per treure més rendiment dels equipaments i atractius de la vila, així com fomentar l’oci esportiu a l’entorn natural.

Espluga Viva proposa mesures per ajudar la gent gran

Espluga Viva també aposta per subvencionar el transport públic perquè consideren que és escàs i car. D’altra banda, recalquen que s’haurien d’habilitar zones de pipicà i d’esbarjo per als gossos, una mesura que consideren que podria reduir els excrements d’animals a la via pública.

L’envelliment de la població i el despoblament són dos aspectes que també els preocupa. En aquest terreny, volen apostar perquè des de l’Ajuntament es desenvolupi un servei de seguiment i atenció a la gent gran que viu sola. A més a més, consideren que cal apostar per ajudes per rehabilitar els interiors de les cases en termes d’accessibilitat, ja que ho són obres més necessàries que la millora de façanes.

Tot plegat esperen fer-ho, com a mínim, mantenint el regidor que fins ara han tingut al consistori, per bé que en el darrer mandat no s’han sentit representats per Antonio Vendrell que va trencar amb el partit i va facilitar el govern a Convergència i Unió sent una peça més del govern.