L’alcaldable de Som Espluga, Josep Maria Vidal, ha estat entrevista a Tac 12. Ha començat reconeixent que l’ajuntament té poc marge de maniobra en educació ja que és competència de la Generalitat, tot i això, s’ha fixat amb la llar d’infants municipal. Ha subratllat que l’espai d’aquest equipament “no compleix amb els mínims de comoditat i d’ús del que hauria de ser avui en dia una llar d’infants”. També ha comentat la voluntat de “flexibilitzar els horaris i els preus”, per exemple oferint una tarifa de només matí o tarda.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal aposta per flexibilitzar els preus de la llar d’infants

En el mateix àmbit, Vidal ha denunciat que l’actual ajuntament no aposta pel Pla Local Educatiu i d’Entorn i que ells volen “revertir aquesta situació”.

Acompanyar el comerç

El de Som també ha parlat de comerç. “Hem presentat diverses propostes al ple, algunes han estat aprovades, la majoria no”, ha dit Vidal, “la partida comercial que tenim al pressupost s’ha destinat a il·luminació nadalenca”, ha afegit. Finalment, ha ironitzat dient que no els agrada “aquesta manera de prioritzar el comerç”. L’alcaldable s’ha ofert a ajudar i a acompanyar els comerciants i a “afavorir algunes mesures” perquè els locals buits es lloguin.  

Finalment, el cap de llista ha tornat a repetir que a l’Espluga “hi ha un clima d’ensopiment, d’autoestima baixa” i que fruit d’això és la baixada de població dels últims anys.