El Pavelló Municipal d’Esports de l’Espluga de Francolí s’ha omplert de nens i nenes per gaudir dels escacs aquest divendres al matí. La trobada ha estat organitzada per diversos centres educatius de la Conca de Barberà i de l’Alt Camp. De la comarca conquenca hi ha participat l’Escola Cor Roure de Santa Coloma de Queralt, l’Escola Antoni Tous de Pira, l’Escola Vedruna i l’Escola Martí Poch de l’Espluga de Francolí i l’Escola Salvador Ninot de Sarral. En total, s’han agrupat 150 alumnes.

L’activitat s’emmarca en el programa Escacs a l’Escola de la Federació Catalana d’Escacs i el Departament d’Ensenyament. En horari lectiu, els nens i nenes practiquen els escacs a les escoles corresponents. A banda de jugar a escacs, aquest divendres els alumnes han pogut parlar amb un mestre d’aquest joc.

Les escoles participants utilitzen els escacs “com a eina educativa” ha dit la mestra i coordinadora d’Escacs a l’escola del Martí Poch, Marta Amigó, a l’EFMR. Ha explicat que va molt bé per la concentració, per la planificació o per controlar els impulsos, entre d’altres trets poitius.

ÀUDIO: Marta Amigó, coordinadora d’Escacs a l’escola del Martí Poch explica la iniciativa

GALERIA DE FOTOS DE RIDOUANE EL GHAZY