Els ajuntaments de la comarca han penjat la bandera de l’arc de Sant Martí a la façana del consistori aquest divendres 17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. Aquesta actuació està coordinada pel SAI (Servei d’Atenció Integral) per a persones LGBTI de la Conca de Barberà ubicat a la seu del Consell Comarcal. S’han pogut veure als balcons de l’ajuntament de l’Espluga o de Montblanc, entre d’altres.

L’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el 17 de maig de 1990 va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals. En commemoració d’aquesta efemèride, cada any, el dia 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia, amb l’objectiu de sensibilitzar la societat contra la discriminació del col·lectiu LGBTI. L’homofòbia , d’acord amb Nacions Unides, inclou la lesbofòbia i la bifòbia.

El dia internacional va ser creat l’any 2004 per cridar l’atenció sobre la violència i la discriminació que pateixen les persones LGBTI en l’àmbit internacional i es va celebrar per primera vegada en 2005.