El col·lectiu de contes del centre Aprodisca ha presentat aquest divendres el conte ‘Està bé ser Cucafera’, amb aquest element del seguici festiu de Montblanc com a protagonista. Es tracta d’una idea sorgida del mateix centre i on hi han participat treballadors i usuaris d’Aprodisca.

Aquest és el primer projecte del col·lectiu de contes d’Aprodisca. El llibre recull els textos i dibuixos elaborats pels usuaris, amb la Cucafera i Montblanc com a protagonistes.

ÀUDIO: La gerent d’Aprodisca, Anna Mas, explica l’interès per fer el conte: «quan fa un parell d’anys vam conèixer la Cucafera a la inauguració del nostre centre de dia, ens va despertar un cert interès. Arran d’això, un col·lectiu del centre va començar a treballar en aquest projecte».

La Cucafera de Montblanc amb el conte d’Aprodisca (Foto: Ràdio Montblanc)

Anna Mas assegura que amb la idea que té Aprodisca de fer un món més inclusiu, van pensar que seria una bona idea publicar el conte.

Els mateixos autors l’han explicat aquest divendres a la tarda a la presentació, on també hi han assistit la Cucafera i els seus portadors.

ÀUDIO: La presidenta de l’entitat, Cèlia Sabidó, destacava: «estem molt contents d’aquest projecte. Ens ha agradat molt que hagi nascut d’ells i ens ha encantat participar-hi».

Ara l’objectiu del col·lectiu és anar a les escoles a explicar el conte que han elaborat, i esperen poder tirar endavant més projectes com aquest.