El Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet ha organitzat per aquest diumenge 19 de maig una ruta per l’itinerari de les Cent fonts guiada per l’historiador i divulgador local Antoni Carreras. És una activitat que es fa per celebrar el Dia Europeu dels Parcs i recorrerà la reserva natural del barranc de la Trinitat. El guia explicarà la vegetació, el clima, la formació geològica o la història.

ÀUDIO: Antoni Carreras explica com serà el recorregut

La sortida serà a l’ermita de la Trinitat a les 9 del matí i l’activitat està adreçada al públic en general, major de 9 anys. Des del parc recomanen portar esmorzar, roba i calçat còmode per caminar. Durarà tot el matí i tindrà un recorregut de poc més de 4 Km amb un desnivell de 300 m.

Carreras ha destacat el valor del paisatge cultural: “No és només el que es veu, sinó el que amaga des de fa centenars d’anys. El bosc ha anat evolucionant en funció de la intervenció humana i ha donat diferents paisatges”. “Conèixer tot això és conèixer la història”, ha afegit.

ÀUDIO: Antoni Carreras destaca la importància del paisatge cultural

Les places per aquesta activitat són limitades i des del PNIN han informat que ja estan cobertes.