“La fibra òptica ja està al municipi”. Ho ha dit el regidor de Comunicació de l’Espluga, Jordi Torre, en una entrevista a Tac12 com alcaldable de Junts per l’Espluga de Francolí a les eleccions del pròxim 26 de maig. “És un tema que s’ha treballat el darrer mandat i s’ha fet una aposta molt clara”, ha explicat el cap de llista.

Jordi Torre ha assegurat que a principis de legislatura, el 2015, es van posar en contacte amb les empreses que instal·len el servei i els hi van dir que no l’oferirien fins al 2021. Ha dit que més tard, altres operadors es van interessar. Segons ha confirmat el regidor de Comunicació, MÁSmóvil i Telefónica ja han començat a desplegar-la per la població, concretament al polígon i la setmana vinent arribarà al centre de l’Espluga. “És un tema que deixem tancat aquest mandat i a punt perquè la gent pugui contractar aquest servei”, ha finalitzat

ÀUDIO: Jordi Torre explica que la fibra òptica ja ha arribat a l’Espluga

L’Espluga disposarà ara de fibra òptica, tot i que el passat mes de juny Aspiwifi S.L. va instal·lar a la Conca els seus repetidors per oferir banda ampla per radiofreqüència.  L’operadora Aspwifi ofereix solucions de connectivitat de banda ampla a l’entorn rural amb prestacions similars a la fibra òptica.