Compromís per Santa Coloma (FIC) amb l’actual alcalde Magí Trullols, Esquerra Republicana-Acord Municipal amb Ramon Mullerat de número u, i Junts per Santa Coloma de Queralt, amb Josep Jaume Corsellas al capdavant, són els tres partits que es disputaran l’alcaldia del poble el 26 de maig.

El partit encapçalat per Magí Trullols, torna a presentar-se a les eleccions amb l’objectiu, tal com ha assegurat l’actual alcalde, de poder donar continuïtat als projectes que ha iniciat durant la darrera legislatura en la qual ha governat en coalició amb Esquerra Republicana.

ÀUDIO: Magí Trullols explica els principals motius de la candidatura de CSC-FIC

Un altre dels principals objectius de Compromís per Santa Coloma és impulsar la indústria del formigó. D’aquesta manera, pretenen potenciar els emprenedors i les empreses foranies, i fins i tot, impartir cursos de formació per tal d’impulsar de nou aquest sector que es va veure greument afectat per la crisi econòmica.

D’altra banda, Junts per Santa Coloma de Queralt és el nom amb el qual es presenta el partit que anteriorment s’havia presentat fins ara com a Convergència i Unió. Com ha dit Josep Jaume Corsellas, el número u del partit concorren les eleccions per seguir la tradició i per “mantenir-se ferms amb el compromís” que tenen amb els colomins.

A més a més, Junts per Santa Coloma té com a objectiu posar remei al problema d’habitatge, ja que actualment hi ha uns 600 habitatges desocupats, segons ha apuntat la formació. I coincideix amb la resta de partits en què cal posar fi al problema de la desocupació i la manca d’aigua potable.

ÀUDIO: L’alcaldable de Junts per Santa Coloma de Queralt parla de les principals preocupacions del partit

El candidat d’Esquerra Republicana-Acord Municipal, Ramon Mullerat, ha afirmat que es presenten amb un projecte a llarg termini que té per objectiu dur a terme el projecte “Santa Coloma 3.000, anem al gra” per intentar revertir el problema de despoblació que pateix el municipi des de ja fa uns anys.

ÀUDIO: Ramon Mullerat parla del projecte d’ERC-AM “Santa Coloma 3.000, anem al gra”

Mullerat ha explicat que volen recuperar un molí fariner per treballar el turisme. També volen impulsar un viver de cerveses, un projecte que ja han treballat aquesta legislatura.

Redacció: Mar Arans